CBRE – Anglo American

CBRE client, Anglo American are mining and metals experts with a UK head office in Central London housing key functions.

the brief

Anglo American’s UK Head office is a study in sophistication and understated elegance. It’s clear that great attention to detail is taken in every aspect of the business, including employee engagement.

The building has been designed to support colleagues every need, with comfort and amenity built into each area, and space to accommodate any work scenario, allowing for privacy or collaboration.

Our brief was to deliver high quality planting to enhance the overall aesthetic in line with the client’s needs, and maintain this to an exceptional standard, with a professional and unobtrusive service.


Related articles

Landmark Space – The Lighthouse

Landmark Space offers best in class co-working space, flexible private office, and club space across the UK. The latest in the Landmark portfolio is The Lighthouse at Kings Cross, conveniently located in this popular and newly regenerated part of London. As the name implies, this iconic listed building from the 1800’s has a unique feature, a Lighthouse on top of its roof terrace, which offers great views.

The Brief

The interior design of The Lighthouse uses a calming neutral palette of earthy tones with pops of colour. On the top floor, a stunning bar and roof terrace offers a natural networking space to talk, connect, and share. We were asked to add planting and greenery to bring the outside in, creating a warm, inviting environment that provides people with a relaxing and restorative space.


Related articles

Gardiner & Theobald

THE BRIEF

Independent construction and property management consultancy, Gardiner & Theobald (G&T), is a leader in its field. They’re ethical and responsible, with a strong company culture built around a core set of values, so it was important to them that their London headquarters reflect this visually, whilst providing an exceptional workplace experience for their colleagues.

G&T engaged interior design and build experts Oktra for the refurbishment. The finished result is one of sophisticated simplicity, using quality, natural materials for the furnishings and floors paired with a soft neutral, calming colour palette. The refined architectural design of the building with its curved exposed beams and abundance of natural light is a great example of biophilic design, which the designer has augmented with planting for an added sense of wellbeing.

G&T chose Planteria Group, expressing that they wanted to find an expert planting company that would be true to the designer’s vision for the space, whilst specifying plants that would thrive and taking care of them with ongoing maintenance to ensure they continue to look perfect.


Related articles

Online Travel Company

The Brief

Our Client, a World-famous on-line travel brand have beautiful, thoughtfully designed offices. They have created the perfect, inspirational working environment for their team, creatively themed around the travel industry, and wanted us to enhance this with office plants that would add a biophilic touch and compliment their theme. The visitor waiting area is based on the design of railways carriages. A cruise-liner inspired lounge doubles as a breakout and event space. Colour has been used confidently throughout the building, and there is a serene sense of space and flow.


Related articles

Bird and Bird

the brief

Bird and Bird is an international leading law firm with a focus on industry sectors where technology plays a key role.  As an Organisation that supports innovation, the firm regularly organise events and shares its insights about ground-breaking ideas and developments in a wide range of sectors.

The design of Bird & Birds office at 12 New Fetter Lane is a reflection of their future focused outlook and the team’s vision when making some changes to the office environment was clear.

In reception, they wanted to create an impactful first impression with large trees in containers to complement the fresh, clean lines of the of the building’s exterior and light filled interior.

On the 11th floor, where the staff restaurant / informal working space is located they specified hanging planting to bring the space to life.


Related articles
Related articles
Related articles

Taj Hotel

The Brief

This luxury London hotel was rebranding. They were reviewing suppliers, and looking for a provider that could deliver a highly responsive and reliable service to replace the 100’s of window boxes and bedding plants throughout their courtyard in a short time-frame with minimal disturbance. They had another supplier lined up until they came to one of our exhibitions, and were impressed by the quality of our products. This client had a very clear vision for creating an exquisitely beautiful hotel where guests would feel transported to an exotic paradise.


Related articles
Related articles
Related articles
Related articles
Related articles